top of page
Търсене

22 Начина да Обичате себе си. Работете върху това да си простите за по-големите неща.

9. Работете върху това да си простите за по-големите неща. Понякога се задържаме в себе съжаления или прегрешения, за които не можем да си простим. Самопрошката е процес, чрез който малко по малко да вярвате, че наистина сте направили най-доброто, което сте могли.

Днес бихте могли да се справите по-добре, разбира се. Напълно несправедливо е да съдите миналото си със знанията, които имате сега. Запомнете: „Когато знаем по-добре, правим по-добре“.

Утвърждения за самоопрощение

Утвърждението може да създаде положително мислене и енергия, които могат да ви помогнат да започнете да мислите за себе си по различен начин и в крайна сметка да се отнасяте към себе си по различен начин.

По-долу са дадени няколко примера, които можете да опитате. Не е нужно да им вярвате напълно. Можете да мислите за тях като за намерения или цели, ако това е полезно.

* Приемам, че съм човек и правя грешки. * Прощавам си за болката, която съм причинил. * Достоен съм за прошка. * Прошката е подарък, който си давам. * Прощавам си, че не съм знаел това, което знам сега. * Няма да съдя миналото си поведение, използвайки всичко, което научих оттогава. * Ще се отнасям със състрадание. * Всеки прави грешки. * Самопрошката е процес. Ще продължа да правя малки стъпки към мир с миналото си. * Самокритиката и самонаказанията не ми помагат да се уча и да бъда най-добрият вариант на себе си. * Самосъстраданието ме насърчава да уча и да се развивам. * Мога едновременно да си дам благодат и отговорност. * Вярвам, че направих най-доброто, което можех с това, което знаех, кой бях и ресурсите, с които разполагах по това време. *Приемам себе си напълно. * Приемам недостатъците си и си прощавам. * Да се ​​спирам на миналото и да се бичувам за грешките си не е полезно. Вместо това ще остана фокусиран върху настоящето и ще използвам наученото. * Сега бих направил нещата по различен начин, но направих най-доброто, което можех навремето и си прощавам грешките. * Днес започвам на чисто.

Възможно ли е да сте твърде строги към себе си? Време ли е да започнете да си прощавате? Може ли животът ви да бъде по-добър с повече самосъчувствие? Ако е така, надявам се, че ще започнете да търсите собствената си прошка.





13 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page