top of page
Търсене
  • Снимка на автораAnna Basheva

22 Начина да Обичате себе си. Освободете се от грешките и несъвършенствата си.

8. Освободете се от грешките и несъвършенствата си.

Вероятно сте по-строги към себе си от всеки друг. Освободете се и прегърнете своята човечност. Грешките са нормални. Несъвършенствата са част от това, което те прави, теб.

Да простим на себе си:

1 коментар / перфекционизъм, самосъстрадание Като перфекционисти ние сме склонни да сме прекалено самокритични.

Понякога правим значителни грешки, нараняваме другите, прецакваме нещата и трябва да се извиним и да поправим.

Въпреки това, често сме строги към себе си дори за най-малките грешки. Склонни сме да се обвиняваме за неща, които не сме правили или не можем да контролираме. И размишляваме за неща, които може да сме направили погрешно: Може би съм я обидил. Аз съм най-лошият приятел. Изглежда, че не можем да пропуснем дори малките грешки.

Какво прави прошката към себе си толкова трудна?

Тъй като изискваме много от себе си и сме постоянно разочаровани от несъвършеното си представяне и поведение, ние сме склонни да държим на грешките си и да продължаваме да се критикуваме за неща, които смятаме, че сме направили погрешно.

Интелектуално знаем, че всеки прави грешки (големи и малки), но все още не можем да приемем недостатъците си, да си простим и да продължим напред. Вместо това попадаме в цикъл на самокритика, като сме ненужно критични към себе си, за да се наказваме. Не знаем как да си простим или смятаме, че не го заслужаваме.


https://www.facebook.com/groups/972160873422580




9 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page