top of page
Търсене

22 Начина да Обичате себе си. Познавайте и използвайте силните си страни.

Актуализирано: 8.02.2022 г.

5. Познавайте и използвайте силните си страни.


Всички имаме огромни дарби, но много от тях остават незабелязани. Когато сте заети и разсеяни, е трудно да получите достъп до тези страхотни качества. Фокусирането върху силните ви страни ще увеличи положителните ви чувства към себе си.

Познаването на вашите силни страни помага да увеличите вашето самосъзнание. Това може да ви даде нова оценка за черти, които преди сте подценявали в себе си. Хората, които разбират силните си страни, имат по-добро разбиране за това, което ги прави уникални и как тяхната личност влияе върху другите.


От Къде да започна?


Въпреки че има много начини , които да ви помогнат да определите силните си страни, опитайте да започнете с тези въпроси. Бъдете максимално честни, ясни и обективни.


1 | Кои са моите топ 3 качества или силни страни?

Първата стъпка е да поискате обратна връзка. За да го улесните, изпратете съобщение до 10 от най-близките си приятели и членове на семейството. Кажете им, че работите по проект и се нуждаете от тяхната помощ за идентифициране на вашите 3 най-добри качества или силни страни.

Започнете списък от обратната връзка, която получавате. Открих, че много качества се повтарят. Вземете трите най-често срещани отговора и ги използвайте като ръководство.


2 | Какво правиш всеки ден?

Повечето хора са склонни да отделят време на нещата, които обичат да правят повече, отколкото на нещата, които не харесват. Хората гравитират към неща, в които естествено са добри.


3 | Коя е една грешка, която непрекъснато повтаряте?

Известно е, че Алберт Айнщайн е определил лудостта като правене на едно и също нещо отново и отново, но очакване на различни резултати.

Понякога си казваме, че ако просто се постараем по-усилено или го преодолеем, по някакъв начин ще се превърне в сила. Истината е, че не е нужно да сме добри във всичко. Послушайте сърцето си. Ако това е нещо, което обичате, ще се научите да го правите добре, но задължението не означава, че ще бъде сила.


Ако се опитваме да направим нещо и то не става, спирането не е равносилно на отказване. Това означава, че трябва да опитаме нещо друго. Няма смисъл да се обвинявате. Вместо това прегърнете уникалните си таланти.

Колко по-приятен би бил животът, ако можехте да се откажете от опитите да подобрите слабостите си и вместо това да се съсредоточите върху развитието на силните си страни? Започнете, като първо анализирате в какво знаете, че сте добър, в какво другите хора казват, че сте добър и какво обичате да правите. Това ще ви помогне да определите как да продължите напред. Започнете с идентифициране на силните си страни и след това започнете да идентифицирате кои от силните си страни искате да развиете, за да стигнете до мястото, където искате да бъдете в живота.


https://www.facebook.com/groups/972160873422580




5 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page